Halaman

27 January 2014

Luaskan pasaran produk Langkap- Sabri.

BERKHASIAT…Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Langkap, Dato’ Sabri Mohd Nor sedang memerhati kicap keluaran sebuah syarikat bumiputra di Kampung Langkap, Setiu, Terengganu ketika melawat tempat pembuatan kicap itu, baru-baru ini.

Kicap jenama Restu Langkap itu adalah antara tujuh produk keluaran syarikat itu yang di pasarkan ke seluruh negeri ini.

Selma Deraman, pemilik Restu Langkap.
Selain kicap, syarikat itu juga mengeluarkan sos tomato, sos cili, cuka makan, sos rojak, sos pencicah (cili segar dan cili kering.

Sabri yang juga Pengerusi YPU, berkata mengharapkan pengeluar sos di kawasan Langkap dapat memperluaskan kawasan edarannya supaya jenama produk keluaran Langkap akan terkenal ke seluruh Malaysia.

“Terdapat sekurang-kurangnya tiga pengeluar sos termasuk kicap dan cuka di kawasan Langkap ini.

"Saya harap mereka dapat meperluaskan perniagaan mereka ke seluruh Malaysia supaya jenama dari Langkap ini akan dikenali ramai,” katanya.-aminudin.